Toelichting lesaanbod 

 

Ouder en Kind gym

Een aanbod van de vereniging dat speciaal is bedoeld voor de peuter van 1½ tot 4 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma, lekker wil gymmen in een 'echte' gymzaal. "Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net", zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. 

Leren van elkaar 
Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. 

Gymles en opvoeding 
De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven. 

 

Kleutergym

Waarschijnlijk ben je zelf ook met sport begonnen met klimmen, klauteren, liedjes zingen, balanceren en koprollen maken. Er wordt dan ook wel gezegd dat gymnastiek de basis is van alle sporten en dat kunnen wij natuurlijk alleen maar beamen!

Kleutergym biedt namelijk een goede aanvulling aan de motorische en mentale ontwikkeling van het kind, want in de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Ook worden tijdens de lessen sociale kwaliteiten gestimuleerd. Daarnaast is het natuurlijk een mooie manier om al op jonge leeftijd in aanraking te komen met sport!

 

Springen

Bij het springen kun je goed spelen met de zwaartekracht. Hoe hoger je springt, hoe langer je in de lucht kan zweven en hoe meer salto's je kunt maken!

Dit lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet. Door de hoogte kun je heel vaak draaien en over de kop gaan. Dat maakt het wel heel spectaculair om naar te kijken en vooral heel gaaf om te doen!
Door hard te oefenen leer je al springend je spieren op een goeie manier te gebruiken. Zo krijg je ook steeds beter het gevoel voor evenwicht en ritme. De grootste uitdaging van het springen is om te voelen waar je bent in de lucht. Dit is belangrijk, zodat je na elke sprong weer de volgende sprong kunt maken.

  

Acrobatische gym

Houd jij van turnen, acrobatiek en van samenwerken? Dan is acrobatische gymnastiek iets voor jou!

Acrobatische gymnastiek is namelijk een combinatie van gymnastiek en acrobatiek. Het is belangrijk om de verschillende oefeningen op een mooie en soepele manier aan elkaar te verbinden. Tijdens een oefening maak je samen met anderen, menselijke piramides op de meest bijzondere manieren! Maak je salto's en sta je ondersteboven op elkaar.
Het is fantastisch om naar te kijken en vooral heel bijzonder om te doen!

 

thumbAcro#001

 

 

 

 

 

 

Gymnastiek

Lekker bewegen in de sporthal! Met gymmen ontwikkelen kinderen motorische en sociale vaardigheden. Elke gymles begint met een intro, oftewel een warming-up, hierbij kan gebruik gemaakt worden van verschillende toestellen en attributen.

Daarna gaan de jongens en/of meisjes echt gymmen, met behulp van allerlei verschillende toestelopstellingen en natuurlijk wordt de gymles leuk afgerond met een spelletje!

 

Herenfit 

Als je ouder wordt, blijft er de behoefte om te bewegen. Wie wil zich nou niet fit en vitaal voelen? Uiteraard veranderen wel de behoeften en wensen.
Wij geloven in een leven lang bewegen, zodat we ons fysiek en mentaal vitaal blijven voelen. Hierin houden we graag rekening met de verschillende wensen van onze leden, zowel op sportief vlak als op sociaal vlak.
Binnen de herenfit zijn er verschillende mogelijkheden. Een les kan gericht zijn op conditie en kracht of is juist ingericht om 'gezellig te bewegen' of om lichamelijke ongemakken te verhelpen.

 

 

 

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj